Excursies Bodrum

Efesus:
Eén van de zeven wereld wonderen is Ephesus. Ephesus is een Romeinse havenstad die nog in zeer goede staat is. Het is één van de best bewaarde steden uit de oudheid en is daarom een bijzondere belevenis. Als u wilt kan er een Nederlands sprekende gids mee gaan, die u van alles gaat vertellen over deze indrukwekkende stad.
Lazy Cruise:
Als u eens een dagje wil dobberen op een azuurblauwe zee, dan is dit uw kans. U vaart met een traditionele Turkse Güllet, die beslist de moeite waard is. Lekker op het dek, in de zon of in de schaduw, heeft u een prachtig zicht over de mooie omgeving die u zal bezoeken, waaronder het Aquarium met vele vissen en een boeiend onderwater leven. Hier kunt u lekker snorkelen tussen de scholen vissen! U kunt ook lekker kameel rijden op Camel Beach, een prachtig wit zandstrand met palmbomen en leuke strandbars. En verder zal u ook nog Black Island bezoeken. Dit eiland is bekend voor zijn grotten met warm Zwavelwater waar u zelfs in kan zwemmen.
Milas markt:
Iedere dinsdag kunt u de grootste Turkse bazaar in deze streek bezoeken, waar ook de Turkse bevolking zelf hun inkopen gaan doen. Doordat dit een authentieke stadsmarkt is, zijn de prijzen hier vele lager dan op de meer toeristische markten zoals in Bodrum. U kunt werkelijk alles vinden op deze markt van kleding, linnen, kantwerk tot groenten en fruit … U kunt zelfs kruiden kopen uit de Turkse dorpen die u al lang niet meer kunt terug vinden in Nederland. Er is voldoende tijd voorzien om uitgebreid te winkelen en de stad Milas te bezichtigen.
Turks bad (Hamam):
Een overheerlijke Turkse wasbeurt ! In een authentiek badhuis, geheel van marmer, wordt u helemaal schoon gescrubd. Daarna krijgt u een ontspannende zeepmassage en bestaat er de gelegenheid voor een typische oliemassage. Niet bij de hamam geweest, niet in Turkije geweest!
Bodrum by Night: Dit is de grootste varende Catamaran Discotheek in de wereld. Op deze catamaran kunnen 2500 personen mee terwijl hij ‘s nachts uitvaart naar de open zee. Al dansend op de glazen dansvloer kunt u genieten van prachtige uitzichten, lasershows, dansacts en nog veel meer ... (www.clubbodrum.com).
Jeepsafari:
Een jeepsafari, welke een combinatie is tussen avontuur en cultuur, is een echte toevoeging aan uw vakantie. U rijdt zelf in een 4-wheel drive jeep, onder begeleiding van een professionele gids. U trekt het prachtige bergachtige gebied in om Bodrum en maakt kennis met het traditionele leven van de Turkse bevolking. U leert meer over hun levenswijze en waarom zij zo leven. U waant zich tientallen jaren terug in de tijd ! Om even lekker het stof van u af te spoelen en heerlijk te ontspannen, wordt er verschillende malen onderweg gestopt zodat u kunt zwemmen in prachtige baaien en meren rond Bodrum.
Kos:
U kunt tijdens uw vakantie in Turkije, gelijk twee landen in één combineren middels dit bezoek aan één van de mooiste Griekse eilanden. Ondanks dat het maar even varen is naar Kos, zult u ontdekken dat er toch wel een degelijk verschil is. Zowel het uiterlijk van het eiland als het innerlijke van de mensen.
Aquapark:
Wie houdt er nu niet van een dagje lekker spetteren en spatteren in het water? Want zeg nu zelf, wat is er nu leuker om met een flinke vaart van één van de glijbanen te gaan of lekker te relaxen in het golfslag bad. Ook aan de kleinsten is gedacht, voor hen is er een apart gedeelte met een aantal leuke speledingen. En mocht u even uitgeput zijn, ook aan de innerlijke mens is gedacht, in het park zijn verschillende versnaperingen verkrijgbaar.
Turkse avond:
Geniet van een avond Turkse folklore, traditionele muziek en dans en vergeet daarbij natuurlijk ook niet het buikdansen. Het diner bestaat uit typisch Turkse gerechten.